Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μια πρωτότυπη πρόταση από την περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Γυμνασίου.


Μια πρωτότυπη και εμπεριστατωμένη πρόταση προς το Δήμο Ελευσίνας παρουσίασαν οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 4ου Γυμνασίου Ελευσίνας. Σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου με το Δήμαρχο Ελευσίνας, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και γεωπόνους του Δήμου, κατέθεσαν μια πρόταση για τη διαμόρφωση μιας πλατείας στην πόλη.  Συγκεκριμένα μελέτησαν ένα ελεύθερο οικόπεδο στην περιοχή του Καλυμπακίου, (στην συμβολή των οδών Αβέρωφ και Σουλίου), τους νόμους που αφορούν στο Πολεοδομικό Σχέδιο και διαμόρφωσαν ένα σχέδιο πρότασης ανάπλασης. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει χώρους πράσινου και παρτέρια, όργανα παιδικής χαράς, στέγαστρα, παγκάκια, θέσεις για στάθμευση των ποδηλάτων, διαδρόμους, βρύσες, κάδους για απορρίμματα, φωτισμό και μπασκέτα. Μια πλήρης μελέτη που δημιούργησε η παιδική φαντασία και η ανάγκη των νέων για ελεύθερους χώρους. 
Ο Δήμος μας, έχει στα σχέδιά του να απαλλοτριώσει και να διαμορφώσει το συγκεκριμένο οικόπεδο σε πλατεία. Σίγουρα η πρόταση των παιδιών θα είναι μια καλή αφετηρία όταν θα έχουν τελειώσει όλα τα γραφειοκρατικά και θα μπαίνει μπροστά το ζήτημα της αξιοποίησης.

Η περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Ελευσίνας αποτελείται από τους (κατά αλφαβητική σειρά) μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου: 
Αδάμ Ευαγγελία, Βαλσαμάκης Πασχάλης, Βασιλείου Χαράλαμπος, Δούκας Παναγιώτης, Δούκας Χρήστος, Κατσαράς Δημήτριος, Κοντούλης Κωνσταντίνος, Κοροβέσης Χρήστος, Κορογιαννάκη Σταυρούλα, Κουρδάρη Κατερίνα, Λεμπέσης Κωνσταντίνος, Λιάγκας Δημήτριος, Μήτσου Αγγελική, Μπενετοπούλου Ελευθερία, Παντελίδης Ιερόθεος, Παπαπέτρου Γρηγόριος, Παπαπέτρου Ιωάννης, Ρανάκη Μαριάννα, Σαμπάνης Αθανάσιος, Στάθης Δημήτριος, Τσακιλτσίδη Χρυσούλα, Τσάμογλου Σαράντης, Φωτάρα Μαριάννα.
Η ομάδα εργάσθηκε ομαδοσυνεργατικά, και πάντα μετά το πέρας των μαθημάτων τους υπό την καθοδήγηση της κυρίας Όλγα Λαμπρέλη, καθηγήτρια Γερμανικών, και του κ Λάμπρου Κουτσοθοδωρή καθηγητή Βιολογίας του ιδίου σχολείου.
Συγχαρητήρια σε όλους (και στη Διεύθυνση του σχολείου) για την πρωτοβουλία το αποτέλεσμα αλλά και για την συνεργασία.
(πηγή: www.elefsina.gr)

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή