Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

8η Δράση, Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες. Υπό βροχή.... η διάθεση Αγροτικών Προϊόντων Ελληνικής γης Χωρίς Μεσάζοντες.

Οι αγορές πραγματοποιήθηκαν υπό βροχή.

Για 8η συνεχή φορά, ο Δήμος Ελευσίνας, προέβη σε νέα διανομή προϊόντων στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του για το «κίνημα χωρίς μεσάζοντες» διαθέτοντας Αγροτικά προϊόντα Ελληνικής γης, απευθείας από τους παραγωγούς. Παρά τη βροχή, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε και πάλι τις προσδοκίες του Δήμου Ελευσίνας, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να ξεπουλήσουν, και να επιστρέψουν με άδεια φορτηγά στις οικίες τους.


Τα προϊόντα που διατέθηκαν ήταν: 1,5 τόνοι φασόλια πλακέ από το Χρυσοχώρι Καβάλας (10 ευρώ τα 4 κιλά), 2.5 τόνοι ρύζι άσπρο και καστανό από την Ανθήλη Λαμίας (5 ευρώ τα 5 κιλά), 1,2 τόνοι μέλι θυμαρίσιο από την Κρήτη (15 ευρώ τα 2 κιλά), 1,2 τόνοι μέλι πεύκου Χαλκιδικής & και μέλι πορτοκαλιού Μυκηνών (15 ευρώ τα 3 κιλά και 14 ευρώ τα 3 κιλά) αντίστοιχα. Επίσης διατέθηκαν εκτός παραγγελιών πορτοκάλια (0,40 λεπτά το κιλό) και μανταρίνια (0,45 λεπτά το κιλό) καθώς και παραδοσιακά ζυμαρικά.

Ο Δήμος Ελευσίνας οφείλει αρχικά, να ευχαριστήσει θερμά τους Κωνσταντίνο & Σπυριδούλα Παναγοπούλου, για την εγκατάσταση και δωρεάν διάθεση στο Δήμο, ξύλινου λυόμενου για τις ανάγκες της διανομής με κλιματισμό και ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Η προσφορά τους ήταν πολύ σημαντική, καθώς διευκόλυνε σημαντικά το έργο της οργανωτικής επιτροπής, την βροχερή αυτή μέρα.

Επίσης ο Δήμος Ελευσίνας οφείλει να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά αφιλοκερδώς και με συνέπεια από το πρωί του Σαββάτου 1η Δεκεμβρίου μέχρι το πέρας της διανομής, δουλεύοντας ακούραστα, ευσυνείδητα, με χαμόγελο και πολύ όρεξη παρά την μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Αναλυτικότερα ευχαριστούμε τους (με αλφαβητική σειρά): Αθανασίου Αποστόλη, Δανιήλ Ηλία, Δανιήλ Κωνσταντίνο, Δημητρακάκη Βασίλειο, Κτενά Θεφύλακτο, Κτενά Σπυρίδωνα, Μαραγκάκη Μύρωνα. Μαραγκάκη Μαρία, Μίχα Δημήτριο, Μπαντώνα Ειρήνη, Νεκταρίδη Νικόλαο, Παναγέα Αθανασία, τον πρόεδρο των εθελοντών "Θριασίου πεδίου" Ρεντούμη Δημήτριο και την Τσόκα Κωνσταντίνα, όπου ο καθένας από το πόστο του και με την προσφορά του βοήθησε καθοριστικά ώστε το ακόλουθο εγχείρημα να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία και συντονισμό, αφού η προσέλευση του κόσμου αυτήν την φορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Επίσης ο Δήμος Ελευσίνας οφείλει να ευχαριστήσει την Αντιπεριφεριάρχη κ. Σταυρούλα Δήμου και τον υπεύθυνο του Γραφείου Κίνησης κ. Μιχάλαρο Στέφανου.  Τέλος το τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελευσίνας ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο κ. Λιάσκο για τα τραπέζια, τα καθίσματα καθώς και για τα σωτήρια αδιάβροχα που μας παρείχε, όπως και τον συνάδελφο κ. Μιχάλη  Πολυβό που παρέμεινε προς βοήθεια καθ' όλη τη διάρκεια της διανομής και στη συνέχει μετέφερε τις προσφορές των παραγωγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.



Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γεώργιος Τσουκαλάς
καλωσορίζει τους παραγωγούς.

αγορές υπό... βροχή.

Κατά τη διανομή διατέθηκαν μανταρίνια και πορτοκάλια.

Οι εθελόντριές μας Μαρία Μαραγκάκη (φωτό),
που ήταν στην υποδοχή μαζί με την   Τσόκα Κωνσταντίνα
και η  Μπαντώνα Ειρήνη που  ήταν υπεύθυνη
για τη διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού. 







Οι εθελοντές μας ποζάρουν με το Δήμαρχο Ελευσίνας,
κ. Γεώργιο Τσουκαλά,
(από αριστερά προς τα δεξιά) Ρεντούμης Δημήτριος
(πρόεδρος Εθελοντών Θριασίου πεδίου),
 Κτενάς Θεοφύλακτος και Κτενάς Σπυρίδων.
Τέλος ο Δήμος Ελευσίνας οφείλει να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες παραγωγούς για τις προσφορές τους στο κοινωνικό παντοπωλείο και συγκεκριμένα:

  • 60 κιλά φασόλια πλακέ από το Χρυσοχώρι Καβάλας
  • 50 κιλά ρύζι νυχάκι από την Ανθήλη Λαμίας 
  • 15 κιλά μέλι πεύκου Χαλκιδικής 
  • και 30 κιλά παραδοσιακά ζυμαρικά.

(photo: Αθανασία Παναγέα ©)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου