Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Επιδοτούμενα Μαθήματα Αγροτικού Προσανατολισμού

Ευκαιρία σε χιλιάδες ανέργους να παρακολουθήσουν προγράμματα προκειμένου να γίνουν αγρότες δίνει ο οργανισμός ΕΛΓΟ-Δήμητρα ξεκινώντας άμεσα την υλοποίηση προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης, ύψους 20 εκ. ευρώ σε 7.000 ανέργους και 1.500 αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα σε 8 περιφέρειες της χώρας. Οι καταρτιζόμενοι θα παρακολουθήσουν προγράμματα διάρκειας 200 ωρών με ποσό επιδότησης που κυμαίνεται από 900 έως 1.000 ευρώ. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν μαθήματα για καλλιέργειες κηπευτικών, δενδρώδεις καλλιέργειες, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, μελισσοκομία, παραγωγή τυροκομικών και γαλακτομικών προϊόντων και άλλα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους με κάρτα ανεργίας καθώς και σε αυτοαπασχολούμενους (μέλη αγροτικών συνεταιρισμών) και υποαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα με προϋποθέσεις: α) να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας, ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών, όπως αυτό ορίζεται κατ΄ έτος από την ΕΛΣΤΑΤ.

Για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.

Οι καταρτιζόμενοι θα υποβληθούν σε αξιολόγηση τόσο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, όσο και μετά την ολοκλήρωσή του. Μετά την επιτυχή αξιολόγηση θα δίνεται σε κάθε καταρτιζόμενο βεβαίωση παρακολούθησης. 

Το πρόγραμμα των επιδοτούμενων σεμιναρίων θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες περιφέρειες:   
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Έβρος, Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα, Δράμα. 
Θεσσαλίας: Λάρισα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Τρίκαλα. 
Ηπείρου: Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα. 
Ιονίων Νήσων: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα. 
Δυτικής Ελλάδας: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία. 
Πελοποννήσου: Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία. 
Κρήτης: Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου. 
Βόρειο Αιγαίο: Λέσβος, Χίος, Σάμος. 

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα γίνεται online μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛΓΟ www.elgo.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210 8821404-6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου